Saturday, February 21, 2009

..Ingatlah, dendam perang Salib akan....

APABILA Bush menggunakan istilah Perang Salib dalam ucapan sejurus setelah serangan 11 Septembar 2001, maka dunia Islam sangat berhak untuk mencurigai dan menjangka apa yang akan berlaku seterusnya.
Apa tidaknya apabila satu demi satu negara umat Islam dimamah. Selain dari kekacauan tradisional yang bersifat turun temurun di Baitulmaqdis, Kerajaan Islam di Iran diganggu sebaik-baik saja dijulang rakyat pada tahun 1979.
Senggang tidak berapa lama, dunia menyaksikan pula Perang Iran-Iraq, kezaliman di Sudan dan Darfur, Kabul dan Kandahar serta Baghdad, Falujah dan Janin. Ini diikuti dengan penyeksaan ke atas ribuan aktivis Islam di Penjara Abu Gharib serta membuang al-Quran ke mangkuk tandas di Guantanamao.
Sejak itu, hampir seluruh lorong kehidupan di serata dunia Islam tidak pernah aman. Ada-ada saja gangguan yang dicari, dicetus dan disuakan Bush, sekutu dan para proksinya. Lihat saja bagaimana seksanya Sudan, Algeria dan Turki walaupun berjaya membentuk kerajaan demokrasi yang sah.
Demikian juga dengan Kerajaan Hamas di Palestin terkini. Fenomena keganasan luar biasa di Beirut yang kini memasuki hari ke 18 adalah contoh di tangan.
Nampaknya, jubah dan jilbab umat yang tergantung masih segar dibasahi darah, belum sejat-sejat dan masih hidup menitik-nitik di serap pasir di bumi Lebanon.
Sembelih dengan pisau tumpul
Mereka sedang mabuk menyembelih leher umat dengan pisau tumpul; mengebom bukan saja kubu-kubu Hizbullah bahkan sasaran orang awam terdiri dari kanak-kanak, wanita, orang tua; memusnahkan hampir seluruh infrastruktur termasuk tergamak mengebom Pos PBB di Khiam yang sepatutnya menjadi pangkalan perlindungan yang paling selamat.
Sementelah pos PBB itu telah berada di situ sejak tahun 1978.
Pelan persidangan antarabangsa di Rome pada 28 Julai 2006 terus gagal menghadiahkan gencatan senjata. Ia tidak lebih dari hanya satu koktail sesi minum kopi kerana Yahudi yang berada di belakang AS itu memang tidak mahukan perdamaian.
Apa yang mustahak bagi mereka ketika ini ialah mengambil kesempatan melakukan pemusnahan meluas yang sehabis maksimum. Inilah yang di rujuk oleh Bush sebagai lanjutan Perang Salib yang berselindung di sebalik motto memburu keganasan.
Jika saya boleh tumpang sedikit dari fakta analisis mengenai Perang Salib seperti yang dihidangkan Utusan Malaysia 29 Julai 2006, siri pertama krisis Islam Kristian berlaku seawal tahun 1097 hingga 1099 yang dilancarkan atas permintaan Pope Urban II.
Siri keduanya bermula pada tahun 1147 di Perancis dan German, siri ketiga di antara 1189 hingga 1192 dilancarkan oleh Raja Frederic Barbarossa dan siri keempatnya adalah di antara 1202 hingga 1204 tahun yang dipayungi oleh King Innocent III.
Di sepanjang empat siri perang itulah sejarah dunia telah benar-benar menyaksikan dendam Eropah berpaksikan gerakan permusuhan Yahudi Nasara yang tidak kunjung padam. Ia bersambung dengan penjajahan, baik di Asia Barat, Asia Timur dan seluruh rantau sebelah sini setelah sempurna proses sekularisasi di cetuskan di Perancis dan Amerika-Eropah.
Ikut acuan penjajah
Kita lalu memasuki era dijajah. Berbekalkan fikrah rekaan jahat, �agama lain politik lain�, Amerika - Eropah meracuni aqidah seluruh negara umat Islam yang dijajah.
Mereka mula menanam benih perpecahan di mana-mana. Dalam konteks Tanah Melayu, mereka sengaja memunggah buruh India dan Cina nonIslam dari kedua-dua benua.
Melalui kaedah �divide and rule�, mereka asingkan lagi penempatan mengikut kelompok kaum berasaskan lokaliti. Baik di Tanah Melayu dan Indonesia atau di Timor Tengah, setelah seluruh logam, minyak dan hasil mahsul habis diperas, mereka lalu izinkan pula penubuhan parti-parti politik dalam petak-petak kebangsaan.
Setelah yakin yang telah muncul anak-anak didik yang telah sempurna disekularkan, tokoh-tokoh nasionalis setempat pun diizin bergerak dalam parti-parti kebangsaan untuk dihadiahkan kemerdekaan dan membentuk kerajaan.
Sungguhpun Barat memberi kemerdekaan, mereka tetap tidak lepas dan terus menyucuk hidung anak jajahan masing-masing agar terus kekal taat menjadi proksi mereka melalui kerangka perlembagaan sekular negara masing-masing.
Timbuni sesat lahirkan UMNO
Dalam konteks Tanah Melayu, timbuni sesat inilah yang melahirkan Umno. Inilah segala punca kepada munculnya dasa-dasar dan program pembangunan, pendidikan, sosial, hiburan dan ekonomi yang keliru dan menggelirukan.
Kita boleh saksikan sendiri dari seribu satu macam penyakit sosial yang sedang galak merebak. Lantaran itu, tidak hairanlah walaupun kita diberi mandat untuk memimpin OIC, namun pemimpin Umno yang mempengerusikannya tidak pernah akan gigit rantai yang telah dikunci kelehernya oleh bekas tuannya.
Berbalik kepada Perang Salib, pengisytiharan Bush, Blair dan sekutunya bertolak dari insiden 9/11 telah mengesahkan Fasa Kelima dari pertentangan Islam vs Yahudi Nasara ini.
Telah lama mereka meracuni minda dan pegangan aqidah kita supaya mengasingkan politik dari agama sedangkan mereka sendiri tetap meneruskan dendam untuk menghancurkan Islam bertolak dari kuasa yang di ambil dari manipulasi politik.
Ertinya, mereka menyogok kita supaya hanya leka berritual dengan solat, zakat, puasa dan haji sahaja dan tinggalkan urusan politik tetapi mereka terus tetaplah tidak lepas-lepas menguasai tampuk kuasa di gelanggang politik.
Kita yang dibodohkan ini rupanya telah tertelan pil khayal. Kini, bagaikan sepat yang sudah tertelan pancing kita cuma menurut saja. Dalam keadaan menyaksikan saudara sendiri disembelih dibom dan dibedil itu pun, kita masih tidak mampu keluar dari lubang sekular sesat ajaran Eropah yang tersangatlah dalam itu.
Kita dipukau, memburu musuh yang bukan musuh
Kita digesa memburu pengganas seperti yang ditunjukkan Bush dan anehnya kita terus memikul bazooka. Hampir sah yang kita dipukau untuk memburu musuh yang bukan musuh sebenarnya.
Jika di Kashmir, mereka sengaja naikkan pemimpin beragama Hindu berketurunan Singh untuk menjadi penguasa, sedangkan mereka tahu yang 95 peratus dari penduduk Kashmir beragama Islam.
Demikian juga di Iraq terkini, mereka sengaja menaja kaum Syiah menjadi Presiden walaupun semua kita tahu yang majoriti penduduk Iraq itu dari kalangan Sunni.
Ringkasnya, percaturan politik dunia sedang diatur rapi oleh protokol Yahudi. Seperti Bush, Blair dan sekutu mereka �sesungguhnya orang-orang zalim itu sebahagian mereka menjadi penolong bagi sebahagian yang lain dan Allah adalah pelindung orang-orang bertaqwa.� (Sebahagian dari maksud Surah Al-Jaatsiyah Ayat 19).
Dengan keimanan dan keyakinan itu, saya masih pasti ada jalan keluar yang selamat untuk orang-orang yang bertaqwa mengalahkan mereka.
Mari kita sama-sama mencari pintu rahsia itu untuk memukul mereka esok atau lusa.
Berita-berita muktahir pula merekodkan rancangan jahat rejim Yahudi selanjutnya iaitu meranapkan rumah-rumah Palestin di Genting Gaza.

-sesungguhnya buah fikiran Tuan Guru Nik Abdul Aziz patut dihalusi dan direnungi...hang nak gula; ambik, hang nak pelikat; ambik, hang nak suruh pangkah BN; PENAMPAR jawabnya....
diatas adalah hasil /buah fikir TG Nik yang dicintai, semoga beliau sentiasa sihat sejahtera -

No comments:

Post a Comment